free page hit counter
14.7 C
Αθήνα
19 Μαρτίου, 2024
Abola.gr
Γ' ΑΘΗΝΩΝ

7 Ιανουαρίου-Ημέρα γιορτής για τον Ηρακλή Περιστερίου

Ημέρα γιορτής η 7η Ιανουαρίου του 2018 για τον Ηρακλή Περιστερίου.

Στην σχετική ανάρτηση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι…..

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ.

Ταξιδεύοντας στο χρόνο πολλά χρόνια πίσω το 1962 πραγματοποιείται ένα όνειρο μερικών ανθρώπων με την ίδρυση της ομάδας ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, που φιλοδοξεί να είναι κάτι το διαφορετικό από τα μέχρι τότε ποδοσφαιρικά σωματεία.

Όλοι αυτοί καταθέτοντας το μεράκι και την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο ξεχνώντας πολλές φορές την προσωπική τους ζωή κατάφεραν και άφησαν παρακαταθήκη για τις επόμενες ποδοσφαιρικές γενιές μια ιστορική ομάδα και μια φανέλα γεμάτη δόξα και πολύ ιδρώτα.

Αυτό που εντυπωσίαζε ήταν η ηρεμία των ανθρώπων του ΗΡΑΚΛΗ και η τεράστια αγάπη τους για το ιστορικό σωματείο και γενικά το ποδόσφαιρο.

Μία από τις καλύτερες ομάδες που έχει να επιδείξει ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ η ομάδα-φάρος θα λέγαμε ήταν στα πρώτα χρόνια δημιουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος την 10ετία του 70.

Την εποχή τότε ο Ηρακλής ξεκινά το ποδοσφαιρικό του ταξίδι και αγωνίζεται για τέσσερις αγωνιστικές περιόδους στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας, θέτοντας σωστές βάσεις.

Την περίοδο 1975 – 1976 η ομάδα έχει πάρει ξέφρενο ρυθμό πάει τρένο, όπως λένε τερματίζει πρώτη και κερδίζει εύκολα την άνοδο της στη Β΄ κατηγορία και καταφέρνει ένα μοναδικό  επίτευγμα.

Όχι μόνο κατάφερε ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να ανέβει στην Β΄ κατηγορία Αθηνών αλλά το κατάκτησε αήττητος.

Όμως, το ωραίο αυτό παραμύθι συνεχίζεται και την πρώτη χρονιά στα… σαλόνια του πρωταθλήματος στην Β΄ κατηγορία Αθηνών που κάθε άλλο δεν ήταν δύσκολη χρονιά όπως θα περίμεναν όλοι και ότι η ομάδα θα προσπαθήσει απλά να σωθεί αλλά κάνει ακόμα μια καταπληκτική χρονιά και κατακτά την δεύτερη θέση στον όμιλο του.

Έτσι κερδίζει την θέση που του δίνει την άνοδο στην Α΄ κατηγορία Αθηνών, την μεγάλη κατηγορία της Αθήνας, όπου είχε συνεχή παρουσία με πολύ καλές επιδόσεις.

Κατάφερε έτσι μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει εκ των πρωταγωνιστών της ποδοσφαιρικής ζωής του Περιστερίου και γενικά της Αθήνας.

Παράλληλα συμμετέχει κάθε χρόνο στο θεσμό του κυπέλλου ερασιτεχνών Ε.Π.Σ.Αθηνών και την περίοδο 1977- 1978 φτάνει στον τελικό.

Πρόεδρος στην τότε ομάδα των επιτυχιών ήταν ο κ. Αλεγκάκης Μιχάλης.

Γενικός αρχηγός Μιχαλόπουλος Βασίλης.

Ταμίας Ιωαννίδης Σταύρος

Γενικός Αρχηγός  Μαστροκωστόπουλος Γιώργος.

Προπονητής ο Τρύφωνας Τζώρτζης

Related posts

Αύριο Δευτέρα 11/10 η “πρώτη” της Νίκης Γαλατσίου

Τάσος Ζαφειρίου

Δάσος Χαϊδαρίου-Λέοντες 0-2

Abola Team 3

Ζαμπέτας: «Νίκες με Αναγέννηση Πετρούπολης και Νέα Σμύρνη»

Kώστας Παλαιολόγος